Gasthuishoeve

Gasthuishoeve

Streekbelevingscentrum in het Groene Woud van Brabant.
Openingstijden Gasthuishoeve

Volg ons op

Gasthuishoeve   Gasthuishoeve   Gasthuishoeve Streekbelevingscentrum GasthuishoeveMarktpleinBeleef de Brabantse sfeer

Streektmarkt de Gasthuishoeve

Op ons marktplein verzamelen we de beste streekproducten van het Groene Woud in gezellige Brabantse sfeer. Op het marktplein is de historische band tussen de Gasthuishoeve en het Sint-Paulus Gasthuis gelegd. Dit krijgt vorm in de replica van deze huisjes waarin streekproducenten met liefde hun producten presenteren. Bent u al benieuwd naar de link tussen de Gasthuishoeve en het Sint-Paulus Gasthuis in Sint-Oedenrode? Op de marktkramen en hooibalen vindt u verse streekproducten als honing, aardbeien, asperges, kaas en eieren. Maar denkt u ook eens aan slakken, mede, wijnen en bieren. Veel ”vergeten” producten komen weer tot leven. Graag brengen we ook de seizoensgebonden producten met een wisselend assortiment onder uw aandacht. Uiteraard is een groot deel van deze heerlijke producten ook verkrijgbaar via onze webshop!

In ons Gasthuis, waar u dagelijks vanaf 10:00 uur kunt lunchen, maken we graag gebruik van deze ingrediënten. Vers van de markt, direct op uw bord! Naast de vele lekkernijen kunt u kennis maken met oude ambachten, zoals het vlechten van manden en de toepassing van lederwaren in diverse producten. Regelmatig is de streekproducent zelf aanwezig om de historie en productiewijze van zijn producten toe te lichten.

Op ons marktplein tonen we u het beste van Brabant
-- in producten én in sfeer!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Gasthuishoeve nieuwsbrief of breng een bezoek aan onze webshop.. Aanbiedingen, nieuws, tips en een vooruitblik op de komende themaweken. U blijft hiermee op de hoogte van de komende activiteiten. Wij informeren u op tijd zodat u niets hoeft te missen.

Sint-Oedenrode

Het dorp Sint-Oedenrode wordt ook wel het "groene" hart van de Meijerij genoemd. Het telt ongeveer 17.000 inwoners. In de huidige Kerkstraat, vlakbij de markt is het gezellig toeven. Sint-Oedenrode dankt zijn naam aan de heilige Oda, een Schotse prinses, die omstreeks het jaar 700 naar Rode kwam. Als pelgrimsoord werd het Sint Oda Rode en daaruit ontstond de huidige naam. Er heeft een graafschap Rode bestaan en Sint-Oedenrode mocht zich eens de hoofdstad van Peelland noemen. Sint-Oedenrode ligt langs de rivier de Dommel in een veelzijdig coulissenlandschap.