Gasthuishoeve

Gasthuishoeve

Streekbelevingscentrum in het Groene Woud van Brabant.
Openingstijden Gasthuishoeve

Volg ons op

Gasthuishoeve   Gasthuishoeve   Gasthuishoeve StreekbelevingscentrumGasthuishoeveruiken, voelen, proeven

Tuinplanten kopen, inspiratietuinen, streekproducten
Streekbelevingscentrum de Gasthuishoeve

Bij het belevingscentrum de Gasthuishoeve presenteren meer dan 50 kwekers en telers hun lokale producten. Van planten en streekproducten tot oude ambachten, veel producten die worden verbouwd in Brabant kunt u vinden bij de Gasthuishoeve. Wandel door de mediterrane tuin als inspiratiebron voor uw serre of terras en maak kennis met de onverwachte ideeën voor uw tuin in de wandeltuinen van de Gasthuishoeve. Al deze planten en bomen zijn ook direct te bestellen in onze webshop. De kweker geeft zelf uitleg en advies over haar producten. U zult verbaasd zijn over het enorme assortiment aan planten die zich in een kuip of serre thuis voelen. Met de groeiende en bloeiende planten uit onze mediterrane binnentuin brengt u de vakantiesfeer in huis en geniet u het hele jaar door van de tuin. Op de streekmarkt van de Gasthuishoeve presenteren de lokale telers hun producten. Diverse groente en fruit, maar ook gebruiksvoorwerpen worden op deze markt verkocht. Allemaal van Brabantse bodem! U zult zeker verrast worden over het ruime aanbod van producten dat op eigen bodem geteeld wordt.

Met onze themaweken zetten we een specifiek product in het zonnetje. Altijd al alles willen weten over....? De kweker komt het zelf uitleggen en geeft advies over groei, bloei, bemesting, biologische bestrijding en heeft tijd voor uw specifieke vragen.
In ons Gasthuis kunt u, onder het genot van een streeklekkernij, nagenieten van de sfeer.

Iedere plant of boom is voorzien van een QR code. Als u deze scant met uw smartphone of tablet gaat u rechtstreeks naar het product op onze webshop. Daar heeft u een volledig overzicht van de specifieke kenmerken, bestelmogelijkheden en prijzen. U kunt u bestelling thuis laten bezorgen (gratis vanaf €75) of afhalen op de Gasthuishoeve.
Om te genieten van alle voordelen van onze webshop adviseren wij u een account aan te maken. Wij hebben geen voorraad, u bestelling komt rechtstreeks van de kweker, hierdoor bent u altijd verzekerd van een vers product in top conditie.

Bij uw aankoop krijgt u informatie over de wijze waarop uw de planten - bomen dient aan te planten om jarenlang te genieten van uw tuin. Natuurlijk kunnen wij ook het zetten van de bestelde planten, hagen of bomen voor u verzorgen. Samen met onze hovenier zorgen wij ervoor dat uw aankopen op vakkundige wijze worden gezet. Dit doen doen wij door de hele Benelux!

Ruim vijftig lokale kwekers en telers presenteren met trots hun producten -- bij streekbelevingscentrum de Gasthuishoeve

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Gasthuishoeve nieuwsbrief of breng een bezoek aan onze webshop. Aanbiedingen, nieuws, tips en een vooruitblik op de komende themaweken. U blijft hiermee op de hoogte van de komende activiteiten. Wij informeren u op tijd zodat u niets hoeft te missen.

Roois Convenant

De Gasthuishoeve is mede-initiatiefnemer van het "Roois Convenant", waarin boomkwekers en natuurorganisaties samenwerken om ruimte te bieden aan de boomteelt met behoud van het karakteristieke landschap. Symbool voor deze samenwerking is de levende brug, welke gerealiseerd is tegenover de entree van de Gasthuishoeve. De levende brug is gevlochten van wilgentenen en vlechthegstruiken, gecombineerd met sierstruiken en hulst. Kunstenares Roos Terra heeft de brug ontworpen en samen met de werkgroep Roois Landschap gerealiseerd. Naar verwachting zal binnen vier jaar de levende brug volgroeid zijn.