Gasthuishoeve

Gasthuishoeve

Streekbelevingscentrum in het Groene Woud van Brabant.
Openingstijden Gasthuishoeve

Volg ons op

Gasthuishoeve   Gasthuishoeve   Gasthuishoeve Bewoners van de Gasthuishoeveeen vrolijke beestenboel

Streekbelevingscentrum de Gasthuishoeve

Op het terras van de Gasthuishoeve komt u Bob de kalkoen tegen. Hij verwelkomt u met een vrolijke trilling van zijn prachtige staart. Bob paradeert over het terras alsof hij de koning van de Gasthuishoeve is, en eigenlijk is hij dat ook wel een beetje. Hij controleert zijn dames die u kunt bewonderen van achter het glas. Regelmatig komt hij langs de tafels om u welkom te heten. Bij een zonnetje loopt hij over het terras, als het regent is hij liever binnen in de mediterrane binnentuin. Binnen lopen de cavia’s in hun verblijf vrolijk rond.

Maar ze zijn daar niet alleen, u komt daar ook onze hangbuik zwijntjes tegen. Wat zijn ze brutaal! en lief!
Tussen dat hele gezelschap loopt, onze dondersteen dwerggeit, Tieske. Hij geniet van de gezelligheid van zijn dames in de stal maar zoekt regelmatig de vrijheid door over het hek te springen en kennis te maken met de gasten.

Maak kennis met de bewoners van de Gasthuishoeve -- een unieke beleving voor jong en oud!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Gasthuishoeve nieuwsbrief of breng een bezoek aan onze webshop.. Aanbiedingen, nieuws, tips en een vooruitblik op de komende themaweken. U blijft hiermee op de hoogte van de komende activiteiten. Wij informeren u op tijd zodat u niets hoeft te missen.

Sint-Oedenrode

Het dorp Sint-Oedenrode wordt ook wel het "groene" hart van de Meijerij genoemd. Het telt ongeveer 17.000 inwoners. In de huidige Kerkstraat, vlakbij de markt is het gezellig toeven. Sint-Oedenrode dankt zijn naam aan de heilige Oda, een Schotse prinses, die omstreeks het jaar 700 naar Rode kwam. Als pelgrimsoord werd het Sint Oda Rode en daaruit ontstond de huidige naam. Er heeft een graafschap Rode bestaan en Sint-Oedenrode mocht zich eens de hoofdstad van Peelland noemen. Sint-Oedenrode ligt langs de rivier de Dommel in een veelzijdig coulissenlandschap.