Gasthuishoeve

Gasthuishoeve

Streekbelevingscentrum in het Groene Woud van Brabant.
Openingstijden Gasthuishoeve

Volg ons op

pijl links   kruis   pijl rechts Streekbelevingscentrum GasthuishoeveWorkshopvlechten met wilgen takken

door Mieke Langenhuizen
wilgenvlechten

"Ik ben gefascineerd geraakt door gevlochten structuren. Ik verdiepte mij in vlechtwerk van andere culturen en zag de prachtige manden en vormen, ieder gemaakt met de materialen die in de eigen omgeving aanwezig zijn. Zo worden er grassen, takken, bast, wortels en nog vele andere, meestal natuurlijke materialen gebruikt, ieder met hun eigen kleur en structuur. Kijk je verder naar wat de moderne tijd ons aan materialen brengt dan geeft dat nog veel meer mogelijkheden. De grote variatie van allerlei technieken gebruikt in traditionele manden of in moderne sculpturen fascineren mij mateloos. In mijn werk probeer ik deze materialen en technieken samen te brengen en tot een geheel te vormen. De laatste jaren was ik zo gelukkig om te kunnen werken met een aantal geweldige binnen- en buitenlandse vlechters die mij verder hebben begeleid bij mijn ontwikkeling." Ik geef demonstraties mandenvlechten en workshops in allerlei technieken voor kinderen en volwassenen. Ook geef ik cursussen. Reparatie van mandwerk en het matten en biezen van stoelen behoren ook tot de mogelijkheden.

Tijdens de workshop gaat u aan de slag met wilgentakken. Onder begeleiding kunt u hiervan een prachtige krans of schaal vlechten.Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Gasthuishoeve nieuwsbrief. Nieuws, tips en een vooruitblik op de komende themaweken. U blijft hiermee op de hoogte van de komende activiteiten. Wij informeren u op tijd zodat u niets hoeft te missen.

Interesse in de activiteiten van de Gasthuishoeve? Neem contact op via ons contactformulier of rechtstreeks met onze gastheer Jac Meesters. U kunt Jac bellen op 06-83940691 of mail naar horeca@gasthuishoeve.nl.
Wij informeren u graag over de mogelijkheden.