Gasthuishoeve

Gasthuishoeve

Streekbelevingscentrum in het Groene Woud van Brabant.
Openingstijden Gasthuishoeve

Volg ons op

pijl links   kruis   pijl rechts Streekbelevingscentrum GasthuishoeveWorkshopStevig gekruid

door Yvonne van Ham
steviggekruid

Vroeger was het heel normaal om zelf kruiden te plukken en te verwerken tot allerlei middelen, men wist gewoon wat er nodig was en vaak groeien de kruiden ook nog in de omgeving. De meeste mensen zijn dat helemaal kwijt, weten niet meer wat we kunnen eten uit de natuur en dan heb ik het al helemaal niet over de geneeskrachtige werking van de vele kruiden om ons heen.

Daarom ben ik de opleiding tot herboriste gaan volgen bij "de Sprenk". Een driejarige opleiding waar veel aandacht aan het gebruik van het kruid als gezondheidsbevorderend middel wordt besteed. Het was een geweldige opleiding waar ik heel veel heb geleerd. Omdat het voor mij toen nog niet "af" was ben ik verder gegaan met de opleiding medische basisvakken, met als extra toevoeging therapeutische vorming. Deze éénjarige opleiding heb ik 2012 succesvol afgerond. In dit jaar heb ik veel geleerd over het lijf, hoe het allemaal werkt en hoe prachtig wij eigenlijk in elkaar zitten!

Ik heb geleerd, dat een klacht een signaal van het lichaam is. Wat zegt een klacht over iemand? Waarom deze klacht voor deze persoon? Hoe kunnen we voorkomen dat deze klacht verder gaat, of terugkomt na behandeling? Dit is een proces wat we samen met de hulpvrager aangaan. Het is geweldig om te zien wat je eigenlijk zelf al weet, de confrontatie met jezelf aangaan om zo beter in je vel te komen en de klacht laten verminderen of zelfs verdwijnen. Het leven en het lichaam zit mooi in elkaar..je moet het wel willen zien!

Stevig gekruid biedt diverse workshops aan. Voor deze workshops geldt een minimum van 15 personen.


Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor de Gasthuishoeve nieuwsbrief. Nieuws, tips en een vooruitblik op de komende themaweken. U blijft hiermee op de hoogte van de komende activiteiten. Wij informeren u op tijd zodat u niets hoeft te missen.

Interesse in de activiteiten van de Gasthuishoeve? Neem contact op via ons contactformulier of rechtstreeks met onze gastheer Jac Meesters. U kunt Jac bellen op 06-83940691 of mail naar horeca@gasthuishoeve.nl.
Wij informeren u graag over de mogelijkheden.